Anlita en rekryterare

Om man känner att det är för jobbigt att rekrytera själv finns det numera en mängd olika rekryterare som kan hjälpa till. Det kan exempelvis handla om att man inte har tid att rekrytera, eller att man har svårt att få insyn i hur människor fungerar.

Professionella rekryterare

Som tur är finns det professionella rekryterare som kan hjälpa till med att fylla behovet av personal. Beroende på vilken bransch företaget är aktivt inom så kan man höra av sig till olika rekryteringsbolag. Det finns till och med bolag som har speciella rekryterare som är experter inom vissa områden.

Rekryteringsbolaget kan agera som arbetsgivare

En annan fördel är att man kan be rekryteringsbolaget agera som arbetsgivare om man inte är helt redo att anställa. Detta kallas generellt sett för ett bemanningsföretag men många av dessa jobbar också som rekryterare. På så sätt behöver man inte skriva ett anställningskontrakt med den nya anställde, utan man har istället ett kontrakt med bemanningsföretaget som hyr ut personen som en konsult. Således betalar man oftast en månadsfaktura till bemanningsföretaget beroende på hur mycket den anställde har jobbat. Om det i sin tur går bra för den anställde kan man ta över anställningen vid ett senare tillfälle.