Låna till bilen och kom igång med företaget

Du har kommit på en mycket bra företagsidé, men har inte kunnat starta på riktigt för att du behöver viss utrustning, som en bra bil. Som blivande företagare behöver du en riktig bil och kan se din nya bil som en investering.

Skaffa bil

Som företagare behöver du ofta en bil. Det är därför klokt att investera i en bil, även om du inte ens har kommit igång med företaget. Med en bra bil kan du lätt ta dig till kunder och ta med dig all utrustning som du behöver. Du kan också göra reklam för företaget med stora klistermärken på bilen. För att lyckas som företagare måste du marknadsföra dig och bilen är ett bra verktyg. Folk kommer också att få en bättre uppfattning av dig om du har en bra bil. Som att du vet vad du håller på med. Ju professionellare du uppfattas, desto fler kunder kommer du att få. Ska du privatleasa eller köpa bil? Du gör bästa affären genom att låna pengar och äga bilen själv, då har du större kontroll och har fler bilar att välja mellan.

Satsa på rätt bil

Vilken slags bil som du behöver beror på vilken typ av företag som du ska starta. Det finns dock några saker som det kan vara smart att tänka igenom, oavsett företag. Behöver du dragkrok? Kanske inte varje dag, men någon gång emellanåt? Att ha dragkrok på bilen kommer att hjälpa dig mycket när du städar: lätt att fylla släpet med skräp och åka till återvinningsstationen. Men också när du behöver handla stora partier, frakta varor eller bygga. För det andra är det alltid bra att ha motorvärmare, även om du inte bor i Norrland. Dels är det bättre för miljön och din bil kommer dra mindre bränsle. Från +8 och under bör du använda motorvärmaren. Dels är det skönt att ha motorvärmare när du gör en företagsresa norrut.

Det kan också vara klokt att tänka igenom viket slags bränsle som bilen ska gå på. Kommer du köra mycket och långa sträckor, korta sträckor i stan eller något mittemellan? Om du främst ska köra i stan kan du satsa på en elbil eller en hybrid.

Kom igång med företaget

Det finns två saker som du kan göra tämligen snabbt, innan du ens har en riktig plan: skaffa en bra bil så att du kan ta dig runt, åka på föredrag och nätverka med andra företagare, samt skaffa F-skattsedel på Skatteverkets hemsida. Med den rätta bilen och F-skattsedel har du allt som du behöver för att komma igång, eftersom du kan ta dig till kunderna och får fakturera. Alltså ta betalt av dem. När du kommit på vilken affärsidé som du ska satsa på är det smart att komma på ett bra namn samt köpa domännamn. Idag är internet viktigt för att både växa och marknadsföra företaget. Därför är det klokt om ditt företag heter samma som domännamnet. Då kommer kunderna lättare att hitta till dig. Ju kortare namn, desto bättre. Glöm inte heller att göra reklam för företaget på din bil, både med företagslogga, mobilnummer och hemsideadress.