Så inreder du kontoret snyggt och praktiskt

Har du fått i uppgift att inreda kontoret eller är det kanske ditt alldeles egna företag som behöver sig en uppiffning? Att inreda ett kontor är inte detsamma som att inreda i det egna hemmet. Här gäller det inte bara att det ska vara snyggt, utan det ska också vara praktiskt. I ditt hem kan du välja och vraka mellan olika färgkombinationer, inredningsstilar och detaljer. På arbetsplatsen behöver du tänka på ett helt annat sätt och vi berättar precis hur du ska gå tillväga!

Kontoret är en plats där du ska trivas, men det är minst lika viktigt att dina anställda och medarbetare trivs. Att anordna After works med jämna mellanrum är naturligtvis mycket roligt och ett bra sätt att komma närmare varandra och skapa en bra stämning på arbete, men det är trots allt på kontoret som ni kommer att spendera mest tid. Det innebär att det är daglig arbetsmiljö som du ska prioritera i första hand och inredningen på kontoret är en mycket viktig del av detta.

Bäste inredningstipsen för kontoret

Här nedan listar vi några av de bästa inredningstipsen som du kan använda dig av på din arbetsplats – för att skapa lite bättre välmående och stämning!

Färg – Visste du att färg har en mycket stor inverkan på hur vi mår och känner oss. Genom att tillföra färg på arbetsplatsen kan du skapa gladare och mer engagerade medarbetare. Du behöver inte måla om hela arbetsplatsen, utan oftast räcker det gott och väl med färgglada kontorsmöbler, tavlor eller andra inredningsdetaljer.

Ordning och reda – Ett stökigt kontor kan få vem som helst att tappa arbetslusten. Genom att investera i praktiska arkivskåp och andra förvaringsmöbler blir kontoret inte bara snyggare, utan det blir också lättare att arbeta. Arkivskåp kommer idag i alla möjliga färger, former och storlekar, så att du kan hitta ett som passar just dina lokaler

Tänk på ergonomi – Det är viktigt att du och dina anställda arbetar ergonomiskt för att orka med arbetsdagen. Investera i höj- och sänkbara skrivbord och ordentliga kontorsstolar till alla medarbetare. Kom även ihåg att stationära datorer är bättre än bärbara, ur ett ergonomiperspektiv.

Växter renar och piggar upp – Med gröna växter på kontoret får arbetsplatsen mer liv. Växter är också utmärkt att använda sig av för att rena luften och få bort dålig lukt. Några riktigt bra alternativ på växter som har en renande effekt är bland annat Benjaminfikus, Ampellilja, Ädelbanan och Fredskalla.

Ljuset är av högsta vikt – Naturligt ljus gör oss inte bara piggare, utan det får oss även att prestera mycket bättre. Försök få in så mycket ljus i lokalerna som möjligt genom fönster. Även belysningen i lokalen bör du se över. Billiga eller dåliga ljuskällor kan resultera i ett ljus som flimrar, vilket skapar stress och irritation.