Rekrytera rätt till ditt företag

Är det dags att förnya teamet med några nya stjärnor? Då vet du att det är en ganska komplicerad process i många lägen. Att attrahera personer med rätt kompetens som samtidigt passar in med resterande personal kan vara ganska utmanande. Därför är det mycket viktigt att du ser till att sköta din rekryteringsprocess på absolut bästa sätt och det kan du göra genom att tänka på vissa specifika aspekter samt använda några bra tillvägagångssätt.

Anlita ett rekryteringsföretag

Ett av de absolut effektivaste sätten att rekrytera nya medarbetare på är att anlita ett rekryteringsföretag. Först och främst är de proffs på det de gör och kommer att ta fram mycket relevanta förslag med passande kompetens utifrån den kravprofilen ditt företag ställer. Om du anlitar ett rekryteringsföretag som även gör videopresentationer på företaget och kandidaterna kommer du att öka chanserna att få rätt person direkt väldigt mycket. Oavsett om du vill hitta ett bra Rekryteringsföretag i Stockholm eller i Sundsvall så är det vettigt att kolla på hur de väljer att presentera ditt företag och de kandidater som de tar fram till er. Det är väldigt mycket mer effektivt att till exempel använda videopresentationer än ett vanligt CV.

En annan stor fördel med att anlita ett rekryteringsföretag är att du kommer att kunna spara ofantligt mycket tid. Att gå igenom en massa ansökningar, sedan förbereda inför intervjuer och efter det jämföra de olika kandidaterna, kan vara riktigt tidskrävande. Om du däremot anlitar ett rekryteringsföretag så sköter de det åt dig och du kan fortsätta att jobba med det du är bäst på i ditt företag. Förutom tiden som du sparar får du även troligtvis bättre kvalitet på arbetet om du anlitar proffs som rekryteringsföretag är.

Vilken kompetens?

Oavsett om du anlitar ett rekryteringsföretag eller väljer att själv göra rekryteringen är det väldigt viktigt att du vet vad du söker för person och kompetens. Det är bra enligt artikeln Drömrekryteringen – så hittar du rätt person om du gör en behovsanalys av vad ni behöver förstärka laget med. För att det ska bli rätt person som du rekryterar är det även viktigt att det finns en god personkemi, att personen tillför värde och att det finns ytterligare relevanta kompetenser. Om du ser att alla dessa tre egenskaper hos en kandidat brukar det ofta bli en bra rekrytering.

Medarbetares kontakter

Ett annat sätt om du valt att genomföra rekryteringen själv, eller åtminstone inte genom att anlita ett rekryteringsföretag, är att du fiskar fram medarbetares kontakter. Ofta har medarbetare kontakter med liknande kompetenser då det kanske finns gamla studiekamrater eller andra likasinnade personer inom deras nätverk. Tar du den vägen kommer du troligtvis att hitta en medarbetare som snabbt kommer in i teamet. Enda nackdelen kan vara att du inte nödvändigtvis får exakt den kompetens du vill. Men finns möjligheten är det ofta värt att testa, då du sparar både tid och pengar.